Blog > Komentarze do wpisu

Sos truskawkowo-bananowy jako dodatek do deserów i obiadów.

Witajcie :)

No to mamy wakacje. Jak do tej pory nawet pogoda nie najgorsza, słońce, ciepło, oby tak dalej. Nie wiem, czy Wy też tak macie, ale ja w lecie odczuwam swoistą niechęć do mięsa. Wolę inne, lżejsze potrawy. Ostatnio zrobiłam placuszki jogurtowe z sosem truskawkowo-bananowym. Przepis na całe danie już jutro, a dziś zaproponuję Wam właśnie ów sos, który jest wspaniałym uzupełnieniem i dań obiadowych i deserów.

 


 

Sos truskawkowo-bananowy.

  • ½ l truskawek umytych i odszypułkowanych
  • 1 banan
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią

Truskawki, banana (pokrojonego w plastry), miód i cukier wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki sos - około 2 minuty. Możemy schłodzić - jeżeli jest nam potrzebny zimny sos, możemy podać go też w temp. pokojowej. Nie polecam podgrzewania ze względu na zawartość miodu (utraci swoje właściwości).

Podajemy do dań obiadowych lub deserów.

Smacznego :)

 

 

Wpis dodaję do akcji: Truskawkowy zawrót głowy 2013

Truskawkowy zawrót głowy 2013

 

Owoce z sadu i działki

Owoce z sadu i dzialki

wtorek, 02 lipca 2013, mak1903

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
nashelly
2013/07/02 17:00:34
Pyszny sos, do deserów idealny ;)
-
2013/07/02 17:27:36
To prawda. Idealny :)
Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Jemdobrze.com.pl - jemy dobrze i zdrowo!